Wat is een vlinderdas?

      Geen reacties op Wat is een vlinderdas?

De vlinderdas, ook wel vlinderstrik genoemd, is een klassiek mode item dat vaak gedragen wordt in combinatie met een pak. Het is een feestelijk item, dat voornamelijk wordt gedragen bij galakleding. De das wordt over de boord van het gesloten overhemd heen gedragen. De type das heeft enigszins de vorm van een vlinder, vandaar de naam vlinderdas. In het dagelijks leven wordt de vlinderdas vaak ‘strikje’ genoemd.

Niet zo ingewikkeld als het lijkt

De vlinderdas is te vinden in verschillende maten, materialen, groottes, kleuren en prints. Ook is er de keuze voor een voor gestrikt exemplaar, aangezien veel mensen moeite hebben met het strikken van een vlinderdas. Vroeger was het dragen van een ‘zelfstrik’ vlinderdas in veel kringen niet gepast. Dit was in strijd met de etiquette en werd gezien als slordig. Tegenwoordig overheerst deze gemakkelijke voor gestrikte variant juist, omdat de hedendaagse man graag zijn kostbare tijd wil besparen en er op een makkelijke manier stijlvol uit wil zien. Het dragen van een vlinderdas hoeft dus niet zo ingewikkeld te zijn als het eruit ziet.

Veel keuze

Er zijn ontelbare mogelijkheden bij het kiezen van een vlinderdas. De eerste keuze die je maakt is het materiaal. Het is het mooiste als het materiaal van je das overeenkomt met het materiaal van de revers op een jasje of de bies langs de naad van je broek. Bij een black tie aangelegenheid kan een vlinderdas in een glimmende stof, zoals zijde, mooi zijn. Draag je een meer casual outfit dan kun je het beste kiezen voor een dikkere, matte stof zoals wol of katoen. De kleurkeuze van de vlinderdas ligt helemaal open. Ze zijn te vinden in allerlei verschillende kleuren en prints. Ook hierbij kun je letten op de revers van je jas en de bies van je broek en een kleur proberen te vinden die hierbij aansluit, maar een contrasterende kleur kan ook erg goed staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *