Met t-shirts in zwart creëer je een stoere en krachtige uitstraling

Elke kleur roept een ander gevoel op. Zo wordt zwart doorgaans beschouwd als de kleur van kracht en wijsheid. Niet voor niets dragen mannen en vrouwen graag zwart in het bedrijfsleven. Maar je kunt zwart ook prima dragen bij gelegenheden waar ruimte is voor ontspanning. Wil je jouw kledingkast graag aanvullen met een paar mooie t-shirts in zwart? Dan biedt de webwinkel ShirtsofCotton misschien wel wat je zoekt.

Betrouwbare en professionele uitstraling

Het dragen van de kleur zwart biedt allerlei voordelen. Zo zie je er in een zwarte jas met leren schoenen bijvoorbeeld ontzettend stoer uit. Daarmee kies je voor een geheel andere uitstraling dan bijvoorbeeld wit. Zwart heeft daarnaast iets betrouwbaars. Zo blijkt het een van de beste kleuren om te dragen wanneer je een sollicitatiegesprek hebt. Met een zwart jasje of jurkje maak je een nette en professionele indruk. Misschien helpt zwart je dus om te worden aangenomen. Mannen kunnen een zwart t-shirt bijvoorbeeld dragen bij een mooie broek, terwijl een zwart jurkje bij de meeste vrouwen erg stijlvol staat.

Langer en slanker in het zwart

T-shirts in zwart kleden bovendien behoorlijk af. Misschien is het al enige tijd je wens om gewicht kwijt te raken. Het is niet erg wanneer het even niet zo wil vlotten. Met een zwart t-shirt lijk je namelijk meteen slanker. Ook doet deze kleur je een stuk langer lijken. Als klein persoon ‘win’ je een aantal centimeters door een zwart t-shirt met bijpassende broek en schoenen te dragen. De zwarte t-shirts zijn bovendien te dragen in de zomer en winter.

Geschikt voor in de zomer en winter

Bij zonnige temperaturen hebben ze nog een beschermende werking ook. De kleur zwart absorbeert namelijk zonlicht. Daardoor ben je beter beschermt tegen UV-straling dan bij andere kleuren. Aan de andere kant is het dragen van een zwart t-shirt wel een stuk warmer dan een wit exemplaar. Hou hier op een zonnige dag dan ook rekening mee. Een zwart t-shirt is daarnaast uiterst geschikt wanneer temperaturen tot onder het kwik dalen. In dat geval kun je het beste meerdere kledingstukken over elkaar dragen. Een t-shirt met v-hals past bijvoorbeeld prima onder een blouse of overhemd. Zorg voor een lage v-hals, zodat het t-shirt niet boven je overhemd uitkomt.

Zwart in kleurensystemen

Zwart roept soms ook vragen op. Wat is nu bijvoorbeeld echt zwart, en kun je het ook zelf maken? Het antwoord op beide vragen heeft te maken met kleurensystemen. Zo maakt de kleur zwart deel uit van het zogeheten RAL-systemen. Zwart is daarbij onderverdeeld in verschillende varianten, waaronder grafietzwart en gitzwart. Voor een echte gitzwarte kleur dien je in het kleurenpalet van de winkel voor RAL 005 te kiezen. Er is echter nog een ander kleurensysteem, namelijk CYMK. Dit staat voor ‘cyan’, ‘magenta’, ‘yellow’ en key. In een programma als Indesign kun je met de juiste verhouding tussen deze kleuren het echte zwart creëeren en afdrukken. Kies in dat geval voor de verhouding 50 procent cyan, 40 procent magenta, 40 procent yellow en 100 procent zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *