Kinderen die snurken

      Geen reacties op Kinderen die snurken

snurkende kinderenUit onderzoek is gebleken dat ruim 30 tot 50% van alle mensen wel eens snurkt. Hierbij gaat het zowel om mannen als vrouwen. Wat veel mensen echter niet verwachten is dat er ook veel kinderen zijn die snurken. Hierbij is gebleken dat ruim 1 op de 10 kinderen snurkt. Het gesnurk van kinderen moet echter zeer serieus worden genomen. Zo is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen het soort snurken waar zij last van hebben.

Snurken bij kinderen

Bij kinderen geldt precies hetzelfde als bij volwassene, het gesnurk ontstaat door een belemmering van de ademweg of van de neus of keel. Kinderen krijgen snel te maken met kwaaltjes zoals een verkoudheid. Het komt dan ook erg vaak voor dat zij hier last van hebben en dat de neus vol zit. Dit heeft als gevolg dat kinderen kunnen gaan snurken omdat de ademweg belemmerd wordt. Een andere oorzaak voor het ontstaan van snurken bij kinderen zou kunnen zijn dat ze te maken hebben met een vergroting van de keel of neusamandelen. Ook kan het zo zijn dat het om een geval gaat waarbij er een vergroting is van zowel de keel als de neusamandelen.

Onderscheid tussen de diverse soorten gesnurk

Zoals hier boven al staat vermeld is het bij kinderen erg belangrijk om de verschillende manieren van snurken te onderscheiden. Er kunnen zich namelijk situaties voor doen waarbij het niet meer om een onschuldige of primaire snurk gaat, maar dat het om OSAS. Dit kan het beste worden vastgesteld door te kijken naar de ernst van het snurken. Snurkt het kind iedere nacht, of slechts wanneer het verkouden is? Ook is het belangrijk om te kijken naar de bijkomende verschijnselen. Bij twijfel is het ten allen tijden noodzakelijk om met het kind naar de huisarts te gaan. Op deze manier kunnen de verkeerde soorten worden uitgesloten.

Een bezoek aan de KNO-arts

kno artsIndien je bij de huisarts bent geweest, is het mogelijk dat zij je door verwijzen naar een KNO-arts. De KNO-arts kan nader onderzoek doen en bekijken wat de oorzaak van het gesnurk van het kind is. Indien dit van toepassing is, kan de KNO-arts de keel of neusamandelen verwijderen. Ook hierbij geldt dat er sprake kan zijn van een situatie waarbij zowel de neus als de keelamandelen worden verwijderd.

Meer informatie over snurken bij kinderen

Om goed op de hoogte te zijn van gesnurk bij kinderen, is het mogelijk om eens een kijkje te nemen op de website van Snurkeninfo.com. Op deze pagina kun je nog meer informatie vinden en kun je jezelf inlezen over het gesnurk bij kinderen.

Bronnen:
http://www.snurkeninfo.com/
http://www.mijnkinderarts.nl/ziekten/keel-neus-oorgebied/snurken.htm

http://www.henw.org/archief/volledig/id4051-snurkende-kinderen.html
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *